Merkur ili Hermes

Astrologija

Bog lopova, džeparoša, trgovaca prevaranta, laži i ogovaranja, zapravo polubog koji ima krila na čizmama pa je prenosio informacije od bogova i time se koristio.

Mešaju ga sa Hermesom Trismegistosom što nema veze jedno sa drugim. Kao pratilac Sunca život, ego predstavlja glupu sujetu koja je najveća prepreka ka mudrosti Jupiteru ili inteligenciji univerzuma i pravom znanju i genijalnosti Uranu.

Često biseksualan pa u konjukciji sa venerom upravo o tome priča, ovo su knjige, pisma, svaki tekst koji traži objašnjenja…i svi koji nabubaše astrologiju i imaju neprimenjivo i nepraktično znanje, što bi narod rekao ni vola u dupe da pogode ne znaju al pršti sujeta….To su ovi kojima je priča o nekom retrogradnom merkuru i mesecu svakodnevna tema pa udaviše gnjurca…Pozdrav rimi…

Spominju ga kao misli, kakve? Mislim da je to pitanje zapravo odgovor..

Popularnost tekstova su oni koji ne žive sunce, tj svoj život..i autori i oni koji se pronalaze..Resavska škola prepisivača bez pameti prave.

Praktično na dobre aspekte ka natalnoj poziciji merrkura sređujte papire….Na mars kvadrat merkur ide svađa ili saobraćajka…itd…o aspektima ću tek pisati kad završim o planetama..